Sufleu de mere

Foto - Sufleu de mere
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

6 mere frumoase si zemoase 500 g branza de vaci degresata 1 lamaie mare 3 linguri rase de zahar 150 g nuci macinate 4 albusuri 1 lingurita praf de copt 1 lingura unt 2 linguri pesmet 1 lingura gris

Mod de preparare:

Lamaia se spala bine, se rade coaja si se stoarce sucul. Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se stropesc merele taiate cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Separat, se freaca branza cu zaharul, coaja rasa de lamaie, nucile, grisul si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare. Feliile de mere se incorporeaza in compozitia de branza si se introduce spuma de albusuri, amestecand incet de jos in sus. Se unge cu unt si se tapeaza cu pesmet o forma termorezistenta in care se toarna amestecul cu mere. Se coace in cuptorul preincalzit, 30-40 de minute, la foc potrivit.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Sufleu de piersici

    Sufleu de piersici

    Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)

    Citeste
  • Suc de morcovi cu mere

    Suc de morcovi cu mere

    Morcovii si merele se spala si se curata de coaja. Apoi le taiem in cuburi mai mari. Folosim un blender in care punem ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de mere

    Salata de mere

    Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de conopida

    Sufleu de conopida

    Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt. Se prepara sosul alb: se incinge untul ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de mere

    Spuma de mere

    Merele, curatate si taiate bucatale, se pun la fiert cu putina apa, zahar si zeama de lamaie. Cand s-au inmuiat, se trec... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de ciocolata

    Sufleu de ciocolata

    Se pune faina intr-un castron si se dizolva cu putin lapte. Restul de lapte cald se pune intr-o cratita la foc mic. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))