Sufleu de ciocolata
Ingrediente:
120 g ciocolata fondant 100 g faina 60 g zahar pudra 250 ml lapte 4 oua
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron si se dizolva cu putin lapte. Restul de lapte cald se pune intr-o cratita la foc mic. Apoi, se amesteca cu crema de ciocolata si se toarna peste faina. Se pune iar la fiert, amestecand constant. Se indeparteaza de la caldura. Intre timp, se separa galbenusurile de albusurile. Galbenusurile se amesteca cu crema si zahar pana cand se ingroasa, se acopera si se lasa la racit. Se bat albusurile si se toarna peste ciocolata. Se incalzeste cuptorul la 190 de grade si se unge cu un forma de sufleu. Se umple cu aluat si se coace 40 de minute pana cand se ridica!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de conopida
Se fierb buchetelele de conopida, se scurg si se amesteca cu 1 lingura unt. Se prepara sosul alb: se incinge untul ... (mai mult)
Citeste -
Glazura de ciocolata
Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)
Citeste