Sufleu de gutui

Foto - Sufleu de gutui
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

3 gutui 1 lamaie 4 albusuri de ou 60 g zahar pudra 20 g unt

Mod de preparare:

Se pregateste forma de sufleu, tapetand-o cu unt si putin zahar. Apoi se curata gutuile si se taie in cuburi. Peste ele se scurge zeama de lamaie, pentru a nu oxida. Gutile se fierb pentru 10 minute, in apa in care am pus su cateva linguri de suc de lamaie. Cand au fiert, se strecoara apa, iar bucatile de gutui se vor pasa cu ajutorul unei furculite sau cu blenderul. Se lasa la racit, in acest timp vom bate cele patru albusuti de ou cu zahar, pana ce devin o spuma consistenta. Cand s-au mai racit, gutuile se amesteca impreuna cu spuma de albus, se omogenizeaza si se toarna in tava pregatita. Vom lasa sufleul cam 20 de minute in cuptor, iar cand devine aurie deasupra, se scoate si se pudreaza cu zahar. se serveste clad, dar este delicios si cand s-a racit.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Compot de gutui

    Compot de gutui

    Gutuile se spala, se sterg si se taie in felii, iar feliile in cuburi, pentru a putea fi usor consumate. Bucatile de ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de gutui

    Dulceata de gutui

    Se spala si se curata de coaja gutuile. Apoi, se taie in bucati cubulete si se pun in apa cu lamaie. Dupa 30 de minute, ... (mai mult)

    Citeste
  • Rata cu gutui

    Rata cu gutui

    Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)

    Citeste
  • Mancare de gutui

    Mancare de gutui

    Se spala bine gutuile si se scoate miezul! Apoi, se taie in felii subtiri si se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt, ... (mai mult)

    Citeste
  • Sufleu de piersici

    Sufleu de piersici

    Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu gutui

    Prajitura cu gutui

    Se curata si se taie gutuile. Se pun la fiert, la foc mediu, pana cand pot fi zdrobite cu furculita. Intr-un castron ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))