Rata cu gutui
Ingrediente:
500 g gutui 1 rata 200 ml vin 200 g zahar 30 g unt 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie 20 ml otet sare piper
Mod de preparare:
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in cuptor. Legumele se spala, se toaca in bucati mai mari si se calesc in unt, cu zeama de lamaie. Peste ele se toarna si vinul si un pahar de apa calda. Se lasa tigaia pe foc, pana cand sosul incepe sa scada. Fierbem si gutuile impreuna cu zaharul si la final adaugam otetul, lasand pe foc mic, timp de un sfert de ora. Sosul de gutui se torana peste legumele sotate si se amesteca. Cand s-a gatit suficient rata, se scoate din cuptor, se portioneaza, iar cand se serveste, se toarna peste portia de rata din sosul de gutui si legume.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de rata
Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Rata la cuptor
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)
Citeste -
Rata pe varza
Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie... (mai mult)
Citeste -
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de gutui
Gutuile se spala, se sterg si se taie in felii, iar feliile in cuburi, pentru a putea fi usor consumate. Bucatile de ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de gutui
Se spala si se curata de coaja gutuile. Apoi, se taie in bucati cubulete si se pun in apa cu lamaie. Dupa 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste