Rata la cuptor
Ingrediente:
1 rata o cana de supa de pui o ceasca de vin rosu 1 lingura amidon de porumb coaja de la 2 lamai 3 linguri de unt sare piper
Mod de preparare:
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas adanc si se baga la cuptorul dinainte incalzit alaturi de supa de pui. Se ia cu lingura din supa si se mai stropeste din cand in cand. Intr-o cratita, se pune coaja de lamaie cu putin vin si zahar, la foc mic, pana cand se reduce la jumatate. Cand rata este gata, se scoate si se pune deoparte, iar in sos se adauga amidonul de porumb pentru a se dizolva. Cand se ingroasa inseamna ca este gata si se combina cu siropul obtinut din coaja de lamaie, vinul si zaharul. Sosul obtinut se toarna peste rata si se serveste!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de rata
Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)
Citeste -
Rata pe varza
Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie... (mai mult)
Citeste -
Piept de rata la cuptor
Pentru a pregati o friptura de rata, trebuie ca mai intai sa incalzim cuptorul, urmand ca in acest timp sa pregatim ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste







