Ciorba de rata
Ingrediente:
1 rata 4 rosii 3 cartofi 2 cepe 1 pastarnac 1 ardei gras 1 telina 1 morcov patrunjel sare
Mod de preparare:
Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun bucatile de rata si se lasa pana cand se gateste carnea. Intre timp, se curata si se toaca legumele marunt, apoi se calesc impreuna in putin ulei. Cand sunt gata, legumele sunt si ele adaugate in oala cu bucatile de carne. Se pun apoi si rosiile taiate cubulete si verdeata, apoi se presara sare, dupa gust. Cand totul a fiert, se opreste focul si ciorba de rata este gata de a fi servita.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Rata la cuptor
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)
Citeste -
Rata pe varza
Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie... (mai mult)
Citeste -
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)
Citeste -
Piept de rata la cuptor
Pentru a pregati o friptura de rata, trebuie ca mai intai sa incalzim cuptorul, urmand ca in acest timp sa pregatim ... (mai mult)
Citeste