Rata pe varza
Ingrediente:
1 rata 1 varza 50 g slanina 25 g faina 575 ml vin alb 1 morcov telina 1 ceapa unt ulei de masline sare
Mod de preparare:
Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie si se prajeste ceapa, morcovul si telina date prin razatoare. Se pune rata in apa fiarta, se adauga vinul si se lasa la gatit. Intre timp, se spala varza si se taie in bucati. Apoi, se pune la fiert timp de 20 de minute in apa clocotita cu sare. Cand rata este gata, se scoate si se taie in bucati nu foarte mari. Se pune in tigaie peste legume si se adauga o ceasca de supa, unt si faina si se amesteca bine. Cand este gata, se adauga si varza si se mai gateste un pic, la foc mic. Se serveste fierbinte!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de rata
Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Rata la cuptor
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)
Citeste -
Piept de rata la cuptor
Pentru a pregati o friptura de rata, trebuie ca mai intai sa incalzim cuptorul, urmand ca in acest timp sa pregatim ... (mai mult)
Citeste







