Piept de rata la cuptor

Foto - Piept de rata la cuptor
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 piept de rata rozmarin sare

Mod de preparare:

Pentru a pregati o friptura de rata, trebuie ca mai intai sa incalzim cuptorul, urmand ca in acest timp sa pregatim carnea. Astfel, pieptul de rata este de preferat, a fi gatit cu piele, deoarece, ii ofera un plus de savoare, si ii asigira grasimea necesara pregatirii ei. Pieptul se dezoseaza astfel incat sa pastram forma sa, se cresteaza pieptul pe lung si pe lat, apoi punem carnea intr-o tigaie incinsa, dar fara a adauga nici un pic de grasime. Se va rumeni mai intai partea cu piele, apoi intoarcem carnea si rumenim si cealalta parte. Procesul va dura cam 10 minute, timp in care, rata isi va lasa toata grasimea, in tigaie. Cand si-a schimbat culoarea, se curata piele de pe carne, se scurge de grasime si se aseaza pieptul intr-o tava, se condimenteaza cu sare si rozmarin, apoi se da la cuptor, cam pentru 20 minute. In acest timp, carnea va deveni rumena deasupra si frageda in interior. Cand e gata, se serveste alaturi de o garnitura sau de salata preferata.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Rata cu gutui

    Rata cu gutui

    Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)

    Citeste
  • Rata la cuptor

    Rata la cuptor

    Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de rata

    Ciorba de rata

    Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun ... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpe de rata la cuptor

    Pulpe de rata la cuptor

    Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)

    Citeste
  • Rata pe varza

    Rata pe varza

    Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie... (mai mult)

    Citeste
  • Rata cu portocale

    Rata cu portocale

    Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))