Compot de gutui
Ingrediente:
3 kg gutui 200 g miere
Mod de preparare:
Gutuile se spala, se sterg si se taie in felii, iar feliile in cuburi, pentru a putea fi usor consumate. Bucatile de gutui se pun in borcane peste care se adauga apa pana aproape de umplerea borcanului. Adaugi cate 3 linguri de miere la fiecare borcan si completezi cu apa pana la buza acestuia. Se sigileaza borcanele si se tin la fiert intr-o oala cam jumatate de ora. La servire, este ideal a fi consumat cu miere, care ii ofera gust si aroma intensa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de gutui
Se spala si se curata de coaja gutuile. Apoi, se taie in bucati cubulete si se pun in apa cu lamaie. Dupa 30 de minute, ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de gutui
Se spala bine gutuile si se scoate miezul! Apoi, se taie in felii subtiri si se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt, ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de gutui
Se pregateste forma de sufleu, tapetand-o cu unt si putin zahar. Apoi se curata gutuile si se taie in cuburi. Peste ele ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu gutui
Se curata si se taie gutuile. Se pun la fiert, la foc mediu, pana cand pot fi zdrobite cu furculita. Intr-un castron ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu gutui
Se pune la fiert cam 250 ml de apa, amestecata impreuna cu zaharul, gutuile taiate marunt, scortisoara si coaja de ... (mai mult)
Citeste







