Conserve
Gem de capsuni
Publicata luni, 15 iunie 2015, 10:43Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. Se porneste focul si se lasa la fiert, pe foc mediu, timp de aproximativ o ora, ... (mai mult)
CitesteDulceata de kiwi
Publicata luni, 15 decembrie 2014, 12:14Fructele de kiwi se taie in doua, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Peste miezul de kiwi, se adauga zaharul si se lasa deoparte, cam o ora, cat sa isi lase zeama. Apoi se transfera ... (mai mult)
CitesteGulii murate
Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:08Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, se dauga sarea. Se folosesc borcane de staicla, in care se aseaza bucatile de ... (mai mult)
CitestePasta de macese
Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:02Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi indepartat miezul pufos si semintele, astfel incat, poate deveni o activitate ... (mai mult)
CitestePasta de ardei capia
Publicata marti, 28 octombrie 2014, 11:38Ardeii se curata si se toaca marunt cu ajutorul unui blender. In pasta rezultata se adauga sarea si piperul si se amesteca bine. Se foloseste o cratita mai mare, in care se transfera pasta de ardei si... (mai mult)
CitesteZacusca de ardei capia
Publicata marti, 28 octombrie 2014, 11:34Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si morcovii si se dau pe razatoare. Intr-o cratita mai incapatoare, se pune uleiul ... (mai mult)
CitesteZacusca de vinete si ardei
Publicata joi, 23 octombrie 2014, 10:18Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. Odata ce s-au scurs suficient, se toaca legumele coapte, dar si ceapa. Intr-o ... (mai mult)
CitesteDovlecei murati
Publicata joi, 23 octombrie 2014, 10:12Dovleceii se spala bine, se curata de extremitati si se taie cat sa incapa in borcane. Peste ei, in fiecare borcan se presara cate o lingura de sare si una de zahar, apoi boabele de mustar si cele de ... (mai mult)
CitesteZacusca de vinete si gogosari
Publicata sambata, 23 august 2014, 09:23Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se vor taia in cubulete mici. Rosiile se decojesc, se trec prin masina de tocat, ... (mai mult)
CitesteZacusca cu ciuperci si vinete
Publicata sambata, 23 august 2014, 09:17Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. Ceapa, rosiile si ciupercile se dau prin masina de tocat. Intr-un vas incapator ... (mai mult)
CitesteSirop de afine
Publicata sambata, 16 august 2014, 08:33Fructele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, intr-o strecuratoare. Se foloseste o cratita mai mare in care se pun alternand cam 1 kg de zahar, apoi 1 kg de fructe. Amestecul se lasa la ... (mai mult)
CitesteCastraveti murati bulgaresti
Publicata marti, 12 august 2014, 11:04Se spala castravetii bine, apoi se taie la capete si se aseaza pe verticala, in borcanele de sticla. In fiecare borcan se adauga cam 1 lingura de sare mai mare, 20 g de zahar (2 lingurite) si cam 50 ... (mai mult)
CitesteVinete la borcan
Publicata joi, 7 august 2014, 12:55Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie in fasii groase si se aseaza in borcanele de sticla. In fiecare borcan cu ... (mai mult)
CitesteCastraveti murati de vara
Publicata luni, 21 iulie 2014, 13:47Intr-o oala se toarna cam 3 l de apa, se adauga 3 linguri de sare, apoi se pune la fiert. Cat timp fierbe apa, se spala bine castravetii si se aseaza intr-un borcan mai mare. Se adauga si bucati de ... (mai mult)
CitesteDulceata de agrise
Publicata luni, 21 iulie 2014, 13:22Agrisele se spala si li se indeparteaza semintele, apoi se pun intr-un vas si se stropesc cu alcool. Se vor tine la frigider, timp in care se prepara siropul pentru agrise, punanad apa la fiert, in ... (mai mult)
Citeste