Conserve

Gem de capsuni

Gem de capsuni

Publicata luni, 15 iunie 2015, 10:43
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. Se porneste focul si se lasa la fiert, pe foc mediu, timp de aproximativ o ora, ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de kiwi

Dulceata de kiwi

Publicata luni, 15 decembrie 2014, 12:14
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Fructele de kiwi se taie in doua, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Peste miezul de kiwi, se adauga zaharul si se lasa deoparte, cam o ora, cat sa isi lase zeama. Apoi se transfera ... (mai mult)

Citeste
Gulii murate

Gulii murate

Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:08
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, se dauga sarea. Se folosesc borcane de staicla, in care se aseaza bucatile de ... (mai mult)

Citeste
Pasta de macese

Pasta de macese

Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:02
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Mediu

Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi indepartat miezul pufos si semintele, astfel incat, poate deveni o activitate ... (mai mult)

Citeste
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

Publicata marti, 28 octombrie 2014, 11:38
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Ardeii se curata si se toaca marunt cu ajutorul unui blender. In pasta rezultata se adauga sarea si piperul si se amesteca bine. Se foloseste o cratita mai mare, in care se transfera pasta de ardei si... (mai mult)

Citeste
Zacusca de ardei capia

Zacusca de ardei capia

Publicata marti, 28 octombrie 2014, 11:34
Timp de gatire: 110 minute Complexitate: Usor

Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si morcovii si se dau pe razatoare. Intr-o cratita mai incapatoare, se pune uleiul ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de vinete si ardei

Zacusca de vinete si ardei

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 10:18
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. Odata ce s-au scurs suficient, se toaca legumele coapte, dar si ceapa. Intr-o ... (mai mult)

Citeste
Dovlecei murati

Dovlecei murati

Publicata joi, 23 octombrie 2014, 10:12
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Dovleceii se spala bine, se curata de extremitati si se taie cat sa incapa in borcane. Peste ei, in fiecare borcan se presara cate o lingura de sare si una de zahar, apoi boabele de mustar si cele de ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Publicata sambata, 23 august 2014, 09:23
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se vor taia in cubulete mici. Rosiile se decojesc, se trec prin masina de tocat, ... (mai mult)

Citeste
Zacusca cu ciuperci si vinete

Zacusca cu ciuperci si vinete

Publicata sambata, 23 august 2014, 09:17
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. Ceapa, rosiile si ciupercile se dau prin masina de tocat. Intr-un vas incapator ... (mai mult)

Citeste
Sirop de afine

Sirop de afine

Publicata sambata, 16 august 2014, 08:33
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Fructele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, intr-o strecuratoare. Se foloseste o cratita mai mare in care se pun alternand cam 1 kg de zahar, apoi 1 kg de fructe. Amestecul se lasa la ... (mai mult)

Citeste
Castraveti murati bulgaresti

Castraveti murati bulgaresti

Publicata marti, 12 august 2014, 11:04
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Se spala castravetii bine, apoi se taie la capete si se aseaza pe verticala, in borcanele de sticla. In fiecare borcan se adauga cam 1 lingura de sare mai mare, 20 g de zahar (2 lingurite) si cam 50 ... (mai mult)

Citeste
Vinete la borcan

Vinete la borcan

Publicata joi, 7 august 2014, 12:55
Timp de gatire: 200 minute Complexitate: Usor

Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie in fasii groase si se aseaza in borcanele de sticla. In fiecare borcan cu ... (mai mult)

Citeste
Castraveti murati de vara

Castraveti murati de vara

Publicata luni, 21 iulie 2014, 13:47
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Intr-o oala se toarna cam 3 l de apa, se adauga 3 linguri de sare, apoi se pune la fiert. Cat timp fierbe apa, se spala bine castravetii si se aseaza intr-un borcan mai mare. Se adauga si bucati de ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de agrise

Dulceata de agrise

Publicata luni, 21 iulie 2014, 13:22
Timp de gatire: 80 minute Complexitate: Usor

Agrisele se spala si li se indeparteaza semintele, apoi se pun intr-un vas si se stropesc cu alcool. Se vor tine la frigider, timp in care se prepara siropul pentru agrise, punanad apa la fiert, in ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))