Conserve

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Publicata sambata, 5 octombrie 2013, 08:17
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Mai intai se curata ceapa, se spala si se taie mare, apoi se lasa la calit in oala cu ulei incins. Se adauga sarea si cimbrul si se lasa la foc potrivit pana scade. Intre timp, ardeii spalati si ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Publicata marti, 1 octombrie 2013, 09:16
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec morcovul, ardeiul si ceapa si se pun apoi la calit in uleiul incins. Dupa ce s-a ... (mai mult)

Citeste
Compot de struguri

Compot de struguri

Publicata joi, 5 septembrie 2013, 16:18
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Broboanele de struguri se slala bine cu apa rece, dupa care se repartizeaza in borcane cam 3 sferturi. Se adauga 2 lingurite de zahar in fiecare borcan dupa care se umplu cu apa rece si se pune ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

Publicata joi, 5 septembrie 2013, 14:51
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se folosesc stuguri albi copti care se spala bine si se lasa sa se scurga pentru cateva minute. Broboanele de struguri se curata de coasa si se taie pe jumatate si se scot semintele. Strugurii se pun ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de catina

Dulceata de catina

Publicata joi, 5 septembrie 2013, 13:42
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Boabele de catina se spala bine, dupa care se pun la fier cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute. Cand incepe sa fiarba se pune si restul cantitatii de zahar si se ameteca bine timp de 15 minute. La ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de banane

Dulceata de banane

Publicata duminica, 18 august 2013, 08:21
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se curata bananele de coaja si se taie felii. Se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de lamaie, sucul de portocale, zaharul si o lingurita de sare. Se pune pe foc, amestecand usor, pana cand se ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de pere

Dulceata de pere

Publicata duminica, 18 august 2013, 08:00
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se spala perele si se curata. Se taie in bucati nu foarte mari si se pun intr-o cratita impreuna cu sucul de la o lamaie si 800 g zahar. Se fierbe la foc mic timp de 50 de minute, amestecand ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de mere

Dulceata de mere

Publicata duminica, 18 august 2013, 07:51
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se spala merele, se curata de coaja si se taie in bucati. Apoi, se pun intr-o cratita, se adauga apa si se pun la foc mediu, acoperite. Se dau prin sita pentru a indeparta lichidul, se pun merele in ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Publicata sambata, 17 august 2013, 10:31
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se spala si se curata de coaja gutuile. Apoi, se taie in bucati cubulete si se pun in apa cu lamaie. Dupa 30 de minute, se muta bucatile de gutui intr-o cratita, se adauga zahar, scortisoara si apa. ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de gogonele

Dulceata de gogonele

Publicata sambata, 17 august 2013, 10:15
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Se spala gogonelele. Apoi, se taie si se scot semintele. Se pun la oparit cateva minute in apa clocotita, apoi se scurg de apa si se curata de coaja. Intr-o oala, se pune tot zaharul impreuna cu 3 l ... (mai mult)

Citeste
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Publicata sambata, 17 august 2013, 09:38
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se spala bine zmeura si se lasa la scurs. Apoi, se pune intr-un castron si se adauga zaharul. Se lasa deoparte timp de 6 ore. Se pune zmeura in cratita si se fierbe, la foc mare, timp de 45 de minute.... (mai mult)

Citeste
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Publicata sambata, 17 august 2013, 09:25
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se spala bine murele si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa stea cateva ore deoparte. Apoi, se pun la fiert timp de 60 de minute, la foc mediu. Se amesteca ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Publicata vineri, 16 august 2013, 08:58
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Dovleceii se spala, curata de coaja si de seminte, apoi se taie in cubulete mici. Se pun la fiert in apa numai 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Separat, se pun 300 ml de apa, se amesteca cu ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Publicata vineri, 16 august 2013, 08:34
Timp de gatire: 180 minute Complexitate: Usor

Se indeparteaza frunzele si se pun bobitele intr-un castron cu apa. Apoi, se pun bobitele intr-o cratita cu apa si zahar. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa deoparte timp de 3 ore. ... (mai mult)

Citeste
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Publicata marti, 13 august 2013, 09:38
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Se spala bine rosiile, ardeii, telina si patrunjelul. Apoi, se taie, dar nu foarte marunt, toate legumele, mai putin rosiile, si verdeata. Rosiile se oparesc si se decojesc. Apoi, se toaca si se ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))