Conserve

Dulceata de dovleac

Dulceata de dovleac

Publicata sambata, 7 decembrie 2013, 11:09
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. Tinem pe foc, la fiert pana cand obtinem un sos ingrosat. Peste el punem si ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de macese

Dulceata de macese

Publicata luni, 18 noiembrie 2013, 13:07
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am curatat corespunzator. Intr-o oala punem apa si macesele si lasam la fiert pe foc ... (mai mult)

Citeste
Compot din fructe uscate

Compot din fructe uscate

Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 11:15
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa stropi de suc de lamaie. Cand a fiert, se lasa la racit si poate fi servit.

Citeste
Marmelada de struguri

Marmelada de struguri

Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 11:06
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Boabele de struguri se pun intr-o cratita incapatoare si se pun la fiert cu un litru de apa. Gutuile se curata de coaja si se taie in felii, apoi se adauga si ele peste struguri. Cand fructele s-au ... (mai mult)

Citeste
Marmelada de mere

Marmelada de mere

Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 10:59
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Merele se spala, se curata de coaja si se taie in felii. La fel procedam si cu lamaile. Intr-o oala mai mare punem merele si apa, punem si sucul de lamaie, amestecam si punem oala la fiert. Dupa 5 ... (mai mult)

Citeste
Marmelada de gutui

Marmelada de gutui

Publicata sambata, 16 noiembrie 2013, 10:48
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Pentru marmelada, curatam gutuile de coaja, le taiem in felii si le lesam in apa, pentru a nu isi schimba culoarea. Cand am taiat toate gutuile, le punem intr-o oala incapatoare si le acoperim cu apa.... (mai mult)

Citeste
Zacusca de gogonele

Zacusca de gogonele

Publicata miercuri, 23 octombrie 2013, 09:03
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da legumele, astfel, le vom toca separat, apoi intr-o tigaie se va pune la inabusit in ... (mai mult)

Citeste
Hrean la borcan

Hrean la borcan

Publicata sambata, 12 octombrie 2013, 11:00
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Hreanul se curata de coaja, se spala bine si se rade pe razatoarea mare. Peste hreanul ras, se adauga sarea si zaharul, se amesteca bine, apoi, sa aseaza totul in borcane mai mici. Intre timp se ... (mai mult)

Citeste
Fasole verde la borcan

Fasole verde la borcan

Publicata sambata, 12 octombrie 2013, 10:37
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Se indeparteaza coditele pastailor si se rup in jumatati, apoi se spala bine. Se va folosi o oala mai mare, in care vom pune apa la fiert, impreuna cu zaharul, sarea si oretul. Fasolea se va pune in ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 10:40
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Ardeii se curata de seminte si se toaca bucatele. Pe aragaz, se pune o oala in care se torna otetul si zaharul si se lasa la fisrt pana cand acestea capata aspectul unui sirop. Cand siropul incepe sa ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de legume

Zacusca de legume

Publicata miercuri, 9 octombrie 2013, 10:22
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Gogosarii si ardeii se calesc ulei, iar separat, intr-o alta tigaie, se caleste ceapa. Cand sunt aproape gata, acestea se amesteca intr-o singura tigaie, mai mare si se mai calesc putin impreuna. ... (mai mult)

Citeste
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Publicata miercuri, 9 octombrie 2013, 10:10
Timp de gatire: 180 minute Complexitate: Usor

Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari cu putina sare. Apoi, gogosarii si rosiile vor fi spalate si curatate de seminte ... (mai mult)

Citeste
Peltea de gutui

Peltea de gutui

Publicata miercuri, 9 octombrie 2013, 09:46
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Mediu

Gutuile si merele se pun la fiert in apa, pana cand acestea se inmoai, capatand consistenta unui piure. Se ia o sita prin care se trece piureul de fructe, pentru ca pelteaua sa fie limpede. Lichidul ... (mai mult)

Citeste
Compot de gutui

Compot de gutui

Publicata miercuri, 9 octombrie 2013, 09:11
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Gutuile se spala, se sterg si se taie in felii, iar feliile in cuburi, pentru a putea fi usor consumate. Bucatile de gutui se pun in borcane peste care se adauga apa pana aproape de umplerea ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie

Publicata sambata, 5 octombrie 2013, 08:31
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Ceapa se curata si se taie in felii subtiri. Se utilizeaza o cratita pentru a cali ceapa in uleiul de masline. Cand ceapa devine translucida, se adauga zaharul pudra. Se lasa la foc mic timp de o ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))