Pasta de ardei capia
Ingrediente:
4 kg de ardei capia 2 foi de dafin 300 g sare grunjoasa piper
Mod de preparare:
Ardeii se curata si se toaca marunt cu ajutorul unui blender. In pasta rezultata se adauga sarea si piperul si se amesteca bine. Se foloseste o cratita mai mare, in care se transfera pasta de ardei si se pune la gatit, pe foc mic, pana cand toata zeama lasata de ardei, scade. Cat timp se gateste pasta, se amesteca aproape continuu, pentru a nu se lipi, evitand astfel sa capete un gust amar. Cand e gata, pasta de ardei se pune in borcanele mai mici, acestea se sigileaza, se sterilieaza la baie de aburi, apoi se depoziteaza in camara.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ardei capia in otet
Ardeii capia se spala, se curata de seminte, se prepara apoi apa in care vor fi opariti ardeii. Intr-o oala incapatoare,... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ardei capia
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Saramura de pui
Se spala puiul. Apoi se taie, se condimenteaza bucatile de pui si se pun pe gratar. Se taie ceapa verde rondele, ardeiul... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi
Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de naut
Semintele de susan, le coacem in cuptor timp de 15 minute, dar avand grija sa nu devina prea inchise la culoare, ci doar... (mai mult)
Citeste -
Pasta de jumari
Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se ... (mai mult)
Citeste







