Zacusca de ardei capia
Ingrediente:
1 kg ceapa 3 kg ardei capia 500 g bulion 300 ml ulei 1 kg morcov boia iute sare piper
Mod de preparare:
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si morcovii si se dau pe razatoare. Intr-o cratita mai incapatoare, se pune uleiul la incins si se caleste ceapa impreuna cu morcovul, iar cand acestea incep sa se innabuse se adauga ardeii tocati cubulete si bulionul, apoi se presara sare, piper si boia si se gatesc impreuna, pe foc mic, timp de aproximativ 60 de minute. Odata ce capata consistenta, se da cratita la cuptorul incins, unde se va mai gati zacusca, pentru inca jumatate de ora, timp in care sosul lasat de legume, va scadea de tot. Cand e gata, se scoate cratita cu zacusca din cuptor si se umplu borcanele pregatite, apoi se sigileaza si se sterilizeaza la baie de aburi, cam 40 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de fasole
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete
Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, intorcandu-se de multe ori pe toate partile. Apoi, dupa ce s-au racit, se decojesc... (mai mult)
Citeste -
Pasta de ardei capia
Ardeii se curata si se toaca marunt cu ajutorul unui blender. In pasta rezultata se adauga sarea si piperul si se ... (mai mult)
Citeste -
Ardei capia in otet
Ardeii capia se spala, se curata de seminte, se prepara apoi apa in care vor fi opariti ardeii. Intr-o oala incapatoare,... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste







