Zacusca de fasole
Ingrediente:
1 kg fasole boabe 500 ml ulei 800 ml bulion 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 500 g morcov sare piper
Mod de preparare:
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec morcovul, ardeiul si ceapa si se pun apoi la calit in uleiul incins. Dupa ce s-a fiert, fasoalea se paseaza, se adauga peste celelalte legume, impreuna cu bulionul si se asezoneaza cu sare si piper. Zacusca se lasa la fiert inca 10 minute. Odata ce toate ingredientele sunt fierte, oala se introduce la cuptor pentru o jumatate de ora. In borcane se pune zacusca fierbinte, iar deasupra se toarna un strat subtire de ulei si se depoziteaza pentru iarna.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ghebe
Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ardei capia
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete si gogosari
Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se ... (mai mult)
Citeste