Zacusca de vinete si gogosari

Foto - Zacusca de vinete si gogosari
Complexitate: usor Timp de preparare: 100 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

800 ml de ulei 5 kg vinete 4 kg gogosari 4 kg rosii 2 kg ceapa 3 foi de dafin 15 g de piper macinat sare

Mod de preparare:

Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se vor taia in cubulete mici. Rosiile se decojesc, se trec prin masina de tocat, apoi se indeparteaza sucul lasat si se opreste numai pulpa lor. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit intr-un vas mai mare, in care s-a incins uleiul. Cand devine transparenta, se adauga ardeii si vinetele si se lasa la innabusit, ca spre final sa se adauge si pasta de rosii. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu, timp de aproape o ora, pana cand scade sosul lasat de legume, iar zacusca incepe sa capate consistenta. La final se pun si foile de dafin si se opreste focul. Odata preparata, zacusca se pune in borcane de sticla, se sigileaza, apoi se pun la sterilizat in baie de aburi si se depoziteaza pentru iarna.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Zacusca de vinete si ardei

    Zacusca de vinete si ardei

    Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca cu ciuperci si vinete

    Zacusca cu ciuperci si vinete

    Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca de vinete

    Zacusca de vinete

    Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, intorcandu-se de multe ori pe toate partile. Apoi, dupa ce s-au racit, se decojesc... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca de ghebe

    Zacusca de ghebe

    Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca de legume

    Zacusca de legume

    Gogosarii si ardeii se calesc ulei, iar separat, intr-o alta tigaie, se caleste ceapa. Cand sunt aproape gata, acestea ... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosari in sos de mustar

    Gogosari in sos de mustar

    Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie feliute. Intr-o oala se pun toate ingredientele la fiert, in afara ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))