Zacusca de legume
Ingrediente:
2 kg de ardei 1 kg de gogosari 500 ml de ulei 2 kg de rosii decojite 1 kg de ceapa doua lingurite de zahar 1 cana de orez fiert patrunjel piper boabe sare
Mod de preparare:
Gogosarii si ardeii se calesc ulei, iar separat, intr-o alta tigaie, se caleste ceapa. Cand sunt aproape gata, acestea se amesteca intr-o singura tigaie, mai mare si se mai calesc putin impreuna. Rosiile decojite taiate marunt se pun si ele peste restul legumelor si se lasa la fiert inca aproximativ 30 de minute. Dupa acest timp, adaugam si orezul fiert, frunzele de patrunjel, sarea, piperul boabe si zaharul si se mai fierb timp de 10 minute. Zacusca se pune in borcane, se sigileaza si se sterilizeaza lasand borcanele in apa fiarta pentru 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de fasole
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ardei capia
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca cu ciuperci si vinete
Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete si gogosari
Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste







