Zacusca de gogonele
Ingrediente:
5 kg gogonele 500 g bulion 1 l ulei 2 kg ardei gogosar 2 kg ceapa 5 plicuri conservant foi de dafin cimbru sare piper boabe
Mod de preparare:
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da legumele, astfel, le vom toca separat, apoi intr-o tigaie se va pune la inabusit in ulei ardeii tocati, in alta tigaie vom inabusi ceapa, iar in alta, gogonelele. Cand s-au inmuiat, legumele se vor pune intr-o cratita mai mare, toate impreuna, adaugam bulionul si condimentele, dupa gust si mai lasam la fiert inca 10 minute. Cand zacusca este gata, se opreste focul, se adauga conservantul, apoi se vor umple borcanele pregatite. Dupa ce le-am sigilat, le punem in bain-marie pentru jumatate de ora, apoi se depoziteaza in raftul camarii.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de gogonele
Se spala gogonelele. Apoi, se taie si se scot semintele. Se pun la oparit cateva minute in apa clocotita, apoi se scurg ... (mai mult)
Citeste -
Gogonele murate
Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de fasole
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ghebe
Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ardei capia
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si ... (mai mult)
Citeste







