Gogonele murate

Foto - Gogonele murate
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 kg de gogonele 500 ml otet 3 l apa 1 radacina hrean 50 g zahar marar

Mod de preparare:

Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste care se vor adauga hreanul si mararul. Se pregateste apoi si zeama necesara pentru murat, astfel, intr-o oala se toarna apa si otetul, apoi se aduga si zaharul. Toate acestea se vor fierbe aproximativ 7 minute, urmand ca dupa ce s-a fiert, fluidul sa se toarne in borcane, peste legume. Borcanele se sigileaza etans, iar cand se racesc, se dau la camara, constituind o garnitura excelenta, mai tarziu.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Dulceata de gogonele

    Dulceata de gogonele

    Se spala gogonelele. Apoi, se taie si se scot semintele. Se pun la oparit cateva minute in apa clocotita, apoi se scurg ... (mai mult)

    Citeste
  • Zacusca de gogonele

    Zacusca de gogonele

    Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)

    Citeste
  • Gulii murate

    Gulii murate

    Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciuperci murate

    Ciuperci murate

    Conservarea cipercilor se face printr-o fermentare naturala. Se poate conserva prin murare orice specie de ciuperca ... (mai mult)

    Citeste
  • Ghebe murate

    Ghebe murate

    Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de ... (mai mult)

    Citeste
  • Spaghete cu rosii si masline

    Spaghete cu rosii si masline

    Rosiile se decojesc, se scot semintele si se toaca. Usturoiul se zdrobeste. Busuiocul se toaca marunt. Maslinele se taie... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))