Gogonele murate
Ingrediente:
4 kg de gogonele 500 ml otet 3 l apa 1 radacina hrean 50 g zahar marar
Mod de preparare:
Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste care se vor adauga hreanul si mararul. Se pregateste apoi si zeama necesara pentru murat, astfel, intr-o oala se toarna apa si otetul, apoi se aduga si zaharul. Toate acestea se vor fierbe aproximativ 7 minute, urmand ca dupa ce s-a fiert, fluidul sa se toarne in borcane, peste legume. Borcanele se sigileaza etans, iar cand se racesc, se dau la camara, constituind o garnitura excelenta, mai tarziu.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de gogonele
Se spala gogonelele. Apoi, se taie si se scot semintele. Se pun la oparit cateva minute in apa clocotita, apoi se scurg ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste -
Gulii murate
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci murate
Conservarea cipercilor se face printr-o fermentare naturala. Se poate conserva prin murare orice specie de ciuperca ... (mai mult)
Citeste -
Ghebe murate
Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu rosii si masline
Rosiile se decojesc, se scot semintele si se toaca. Usturoiul se zdrobeste. Busuiocul se toaca marunt. Maslinele se taie... (mai mult)
Citeste







