Ciuperci murate
Ingrediente:
ciuperci ienibahar foi de deafin marar piper sare
Mod de preparare:
Conservarea cipercilor se face printr-o fermentare naturala. Se poate conserva prin murare orice specie de ciuperca comestibila. Pentru murat, se aleg ciupercile tinere, proapete, sanatoase. Ciupercile se fierb 15 minute in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scot, se racesc si se pun in borcane. Printre ciuperci se pun boabe de piper, enibahar, foi de dafin. Peste ciupercile astfel asezate se toarna solutie fierbinte de apa cu sare (o lingura de supa cu sare la un litru de apa) pana se acopera bine ciupercile. Deasupra ciupercilor se pun tije uscate de marar. Se pastreaza la loc uscat si rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sarmale cu ciuperci
Ceapa, ciupercile, morcovii, mararul si o varza se toc marunt. Pregatim si foile de varza in care vom impaturii ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Salata de pui cu ciuperci
Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)
Citeste -
Gulii murate
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci cu oua
Ciupercile se toaca marunt si se pun la prajit in unt, odata cu ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, se presara ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de ciuperci
Ceapa curatata si spalata se taie marunt si se caleste in ulei. Ciupercile taiate in felii se pun peste ceapa, se ... (mai mult)
Citeste







