Gulii murate
Ingrediente:
3 kg gulii 4 catei de usturoi 500 g sare boabe de mustar boabe de piper apa
Mod de preparare:
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, se dauga sarea. Se folosesc borcane de staicla, in care se aseaza bucatile de gulii, mustarul, piperul si cateii de usturoi. La final se toarna apa cu sare, cat sa acopere totul, se acopera borcanele, etans, apoi se pun la starilizat, in apa fierbinte. Se pastreaza in camara si constituie o garnitura delicioasa, la fripturi sau mancaruri.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de gulii
Legumele se spala si se toaca marunt, cubulete mici. Intr-o oala se toarna 50 ml de ulei, iar cand incepe sa se incinga,... (mai mult)
Citeste -
Mancare de gulii
Dupa ce se spala si se curata guliile de coaja, se taie in fasii mai lungi, se pun in apa fierbinte si se scurg bine de ... (mai mult)
Citeste -
Supa de gulii
Se curata legumele si se taie cubulete. Apoi, intr-o cratita, se pun 2 linguri de ulei si se adauga legumele. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Gulii umplute
Se spala guliile si se se scobesc guliile. Apoi, se da carnea prin masina de tocat carne, se amesteca cu orez, ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de gulii
Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea ... (mai mult)
Citeste -
Salata de gulii
Se spala si se pune la fiert pieptul de pui, apoi se taie cubulete. Intre timp, se spala si se curata legumele. Se taie ... (mai mult)
Citeste