Ciorba de gulii
Ingrediente:
100 ml smantana 4 gulii 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 oua 50 ml ulei sare de lamaie patrunjel apa sare piper
Mod de preparare:
Legumele se spala si se toaca marunt, cubulete mici. Intr-o oala se toarna 50 ml de ulei, iar cand incepe sa se incinga, se pun morcovul, guliile, ceapa si telina si se calesc pana ce incep sa se inmoaie, amestecand des. Se toarna apoi apa, se presara putina sare si se lasa la fiert. Dupa aproximativ jumatate de ora, se da oala de pe foc si se toarna smantana ce a fost amestecata cu putin piper si galbenusurile de ou. Se amesteca bine, pana cand se incorporeaza in supa rezultata. La final se presara patrunjelul verde, tocat fin si un varf de cutit de sare de lamaie. Ciorba de gulii se serveste fierbinte, cu ardei iute si crutoane.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gulii murate
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de gulii
Dupa ce se spala si se curata guliile de coaja, se taie in fasii mai lungi, se pun in apa fierbinte si se scurg bine de ... (mai mult)
Citeste -
Supa de gulii
Se curata legumele si se taie cubulete. Apoi, intr-o cratita, se pun 2 linguri de ulei si se adauga legumele. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Gulii umplute
Se spala guliile si se se scobesc guliile. Apoi, se da carnea prin masina de tocat carne, se amesteca cu orez, ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Musaca de gulii
Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea ... (mai mult)
Citeste -
Salata de gulii
Se spala si se pune la fiert pieptul de pui, apoi se taie cubulete. Intre timp, se spala si se curata legumele. Se taie ... (mai mult)
Citeste