Musaca de gulii
Ingrediente:
800 g carne tocata 8 gulii 3 cepe 60 ml ulei piper cimbru boia dulce sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se inginge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se pune carnea tocata, se condimenteaza dupa gust si se tine pe foc pana cand tot sosul lasat de carne se reduce, iar carnea se patrunde suficient. Guliile se curata si se taie in felii rotunde, apoi se rumenesc si ele intr-o tigaie cu un strop de ulei. Cand sunt gata, se scurg bine de ulei si se lasa deoparte. Se foloseste o tava termorezistenta in care se toarna putin ulei, se aseaza un strat de gulii prajite, peste acestea se intinde carnea calita cu ceapa, iar deasupra se acopera cu inca un strat de felii de gulie. Tava cu musaca se da la cuptor si se rumeneste timp de aproximativ 50 de minute, la final se toarna putina smantana si se mai tine inca 5 minute, putand apoi fi servita fierbinte, insotita de o garnitura.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gulii murate
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de gulii
Legumele se spala si se toaca marunt, cubulete mici. Intr-o oala se toarna 50 ml de ulei, iar cand incepe sa se incinga,... (mai mult)
Citeste -
Mancare de gulii
Dupa ce se spala si se curata guliile de coaja, se taie in fasii mai lungi, se pun in apa fierbinte si se scurg bine de ... (mai mult)
Citeste -
Supa de gulii
Se curata legumele si se taie cubulete. Apoi, intr-o cratita, se pun 2 linguri de ulei si se adauga legumele. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Gulii umplute
Se spala guliile si se se scobesc guliile. Apoi, se da carnea prin masina de tocat carne, se amesteca cu orez, ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Salata de gulii
Se spala si se pune la fiert pieptul de pui, apoi se taie cubulete. Intre timp, se spala si se curata legumele. Se taie ... (mai mult)
Citeste