Muraturi
Ghebe murate
Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 08:40Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de apa si 500 ml otet. Cand apa da in clocot, se adauga si ghebele, iar cand s-au ... (mai mult)
CitesteVarza rosie murata
Publicata duminica, 13 octombrie 2013, 10:03Varza se toaca marunt, se freaca impreuna cu sarea si se lasa putin la inmuiat. In borcanele bine spalate, se indeasa apoi varza tocata. Se pregateste zeama de murat, pentru care fierbem apa cu ... (mai mult)
CitesteLamai murate
Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 10:55Lamaile se taie in patru, dar fara a fi despartite definitiv. In fiecare lamaie taiata se pune sare, apoi se aseaza in borcan, pe rand, pana cand se umple. Dupa ce borcanul s-a umplut, se sigileaza ... (mai mult)
CitesteArdei umpluti cu varza
Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:37Ardeii se spala si li se inlatura cotorul, taind-ul in jurul coditei. Se toaca marunt varza, morcovul si patrunjelul, se presara sare peste ele si se amesteca. Aceste legume vor constitui umplutura ... (mai mult)
CitesteArdei capia in otet
Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:16Ardeii capia se spala, se curata de seminte, se prepara apoi apa in care vor fi opariti ardeii. Intr-o oala incapatoare, se pun cei 5 litrii de apa amestecata cu otetul si cele 5 linguri de sare, ... (mai mult)
CitesteConopida murata
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 10:06Conopida se rupe in bucatele si se spala. Se iau 3 borcane mai mici, se spala si se sterg bine. Bucatile de conopida se aduga, apoi in borcane, impreuna cu hreanul, boabele de piper si mararul uscat. ... (mai mult)
CitesteVarza murata
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 09:44Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. Cand butoiul s-a umplut, deasupra verzei se pune o tablie pentru ca varza sa nu ... (mai mult)
CitesteCiuperci marinate
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 09:00Ciupercile se curata bine, se spla si se lasa la scurs putin. Intre timp se pun la fiert intr-o oala, apa, otetul, piperul boabe si putina sare.Se adauga apoi si cativa catei de usturoi, dupa gust. Se... (mai mult)
CitesteRosii murate
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 08:46Se spala rosiile bine, dar si patrunjelul. Apoi se pragatesc borcanele in care vor fi puse rosiile, se spala bine si se lasa la scurs. Cand acestea sunt gata, asezam pe fundul lor un strat patrunjel, ... (mai mult)
CitesteGogonele murate
Publicata joi, 10 octombrie 2013, 08:30Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste care se vor adauga hreanul si mararul. Se pregateste apoi si zeama necesara pentru... (mai mult)
CitesteGogosari in sos de mustar
Publicata marti, 1 octombrie 2013, 09:01Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie feliute. Intr-o oala se pun toate ingredientele la fiert, in afara de gogosari. Acestia se pun abia cand lichidul fierbe in clocot. Dupa ce se ... (mai mult)
CitesteGogosari in bulion
Publicata luni, 16 septembrie 2013, 12:29Se spala bine gososarii si se taie in sferturi. Celelalte ingrediente le amestecam, iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Dupa aproximativ 20-30 de minute, adaugam gogosarii si lasam sa dea ... (mai mult)
CitesteGogosari in otet
Publicata luni, 16 septembrie 2013, 12:10Gogosarii se taie in patru, se spala si se scurg de apa. Se amesteca otetul cu zaharul si uleiul, adaugam apoi boabele de piper si foile de dafin. Compozitia se pune pe foc si se oparesc pe rand ... (mai mult)
CitesteGogosari umpluti cu varza
Publicata joi, 5 septembrie 2013, 17:28Gogosarii sunt spalati bine si se curata de cotare si seminte. Cele 2 verze se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pin razatoare dupa ce sunt spalati si curatati. Intr-un castron se ameteca ... (mai mult)
CitesteCastraveti murati
Publicata marti, 30 iulie 2013, 09:28Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu foile de dafin, 50 grame sare si o lingura de piper. Dupa aproximativ 15 minute, se ia de pe foc si se lasa putin deoparte. Intre timp, se spala bine ... (mai mult)
Citeste