Muraturi

Ghebe murate

Ghebe murate

Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 08:40
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de apa si 500 ml otet. Cand apa da in clocot, se adauga si ghebele, iar cand s-au ... (mai mult)

Citeste
Varza rosie murata

Varza rosie murata

Publicata duminica, 13 octombrie 2013, 10:03
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Varza se toaca marunt, se freaca impreuna cu sarea si se lasa putin la inmuiat. In borcanele bine spalate, se indeasa apoi varza tocata. Se pregateste zeama de murat, pentru care fierbem apa cu ... (mai mult)

Citeste
Lamai murate

Lamai murate

Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 10:55
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Lamaile se taie in patru, dar fara a fi despartite definitiv. In fiecare lamaie taiata se pune sare, apoi se aseaza in borcan, pe rand, pana cand se umple. Dupa ce borcanul s-a umplut, se sigileaza ... (mai mult)

Citeste
Ardei umpluti cu varza

Ardei umpluti cu varza

Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:37
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Ardeii se spala si li se inlatura cotorul, taind-ul in jurul coditei. Se toaca marunt varza, morcovul si patrunjelul, se presara sare peste ele si se amesteca. Aceste legume vor constitui umplutura ... (mai mult)

Citeste
Ardei capia in otet

Ardei capia in otet

Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:16
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Ardeii capia se spala, se curata de seminte, se prepara apoi apa in care vor fi opariti ardeii. Intr-o oala incapatoare, se pun cei 5 litrii de apa amestecata cu otetul si cele 5 linguri de sare, ... (mai mult)

Citeste
Conopida murata

Conopida murata

Publicata joi, 10 octombrie 2013, 10:06
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Conopida se rupe in bucatele si se spala. Se iau 3 borcane mai mici, se spala si se sterg bine. Bucatile de conopida se aduga, apoi in borcane, impreuna cu hreanul, boabele de piper si mararul uscat. ... (mai mult)

Citeste
Varza murata

Varza murata

Publicata joi, 10 octombrie 2013, 09:44
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. Cand butoiul s-a umplut, deasupra verzei se pune o tablie pentru ca varza sa nu ... (mai mult)

Citeste
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Publicata joi, 10 octombrie 2013, 09:00
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Ciupercile se curata bine, se spla si se lasa la scurs putin. Intre timp se pun la fiert intr-o oala, apa, otetul, piperul boabe si putina sare.Se adauga apoi si cativa catei de usturoi, dupa gust. Se... (mai mult)

Citeste
Rosii murate

Rosii murate

Publicata joi, 10 octombrie 2013, 08:46
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se spala rosiile bine, dar si patrunjelul. Apoi se pragatesc borcanele in care vor fi puse rosiile, se spala bine si se lasa la scurs. Cand acestea sunt gata, asezam pe fundul lor un strat patrunjel, ... (mai mult)

Citeste
Gogonele murate

Gogonele murate

Publicata joi, 10 octombrie 2013, 08:30
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste care se vor adauga hreanul si mararul. Se pregateste apoi si zeama necesara pentru... (mai mult)

Citeste
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Publicata marti, 1 octombrie 2013, 09:01
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie feliute. Intr-o oala se pun toate ingredientele la fiert, in afara de gogosari. Acestia se pun abia cand lichidul fierbe in clocot. Dupa ce se ... (mai mult)

Citeste
Gogosari in bulion

Gogosari in bulion

Publicata luni, 16 septembrie 2013, 12:29
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Se spala bine gososarii si se taie in sferturi. Celelalte ingrediente le amestecam, iar apoi le punem pe foc pana incep sa fiarba. Dupa aproximativ 20-30 de minute, adaugam gogosarii si lasam sa dea ... (mai mult)

Citeste
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Publicata luni, 16 septembrie 2013, 12:10
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Gogosarii se taie in patru, se spala si se scurg de apa. Se amesteca otetul cu zaharul si uleiul, adaugam apoi boabele de piper si foile de dafin. Compozitia se pune pe foc si se oparesc pe rand ... (mai mult)

Citeste
Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Publicata joi, 5 septembrie 2013, 17:28
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Gogosarii sunt spalati bine si se curata de cotare si seminte. Cele 2 verze se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pin razatoare dupa ce sunt spalati si curatati. Intr-un castron se ameteca ... (mai mult)

Citeste
Castraveti murati

Castraveti murati

Publicata marti, 30 iulie 2013, 09:28
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu foile de dafin, 50 grame sare si o lingura de piper. Dupa aproximativ 15 minute, se ia de pe foc si se lasa putin deoparte. Intre timp, se spala bine ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))