Rosii murate

Foto - Rosii murate
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

3 kg de rosii 3 l apa 500 ml otet 200 g zahar hrean usturoi patrunjel sare gunjoasa sare piper

Mod de preparare:

Se spala rosiile bine, dar si patrunjelul. Apoi se pragatesc borcanele in care vor fi puse rosiile, se spala bine si se lasa la scurs. Cand acestea sunt gata, asezam pe fundul lor un strat patrunjel, apoi punem rosiile, presarand din cand in cand cate un catel de usturoi, dar si cate o bucatica de hrean, ultimul strat din borcan va fi inca in strat de patrunjel. Se prepara apoi din cei 500 ml de otet, 2 l apa, 2 linguri de sare mare, zaharul, si aproximativ o lingura de piper boabe, zeama pentru murat. Toate acestea se fierb si se lasa pana cand dau in clocot. Cand fluidul este gata, se toarna peste borcanele cu rosii, pana cand acestea se umplu. Se sigileaza borcanele si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Spaghete cu rosii si masline

    Spaghete cu rosii si masline

    Rosiile se decojesc, se scot semintele si se toaca. Usturoiul se zdrobeste. Busuiocul se toaca marunt. Maslinele se taie... (mai mult)

    Citeste
  • Gulii murate

    Gulii murate

    Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)

    Citeste
  • Gogonele murate

    Gogonele murate

    Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciuperci murate

    Ciuperci murate

    Conservarea cipercilor se face printr-o fermentare naturala. Se poate conserva prin murare orice specie de ciuperca ... (mai mult)

    Citeste
  • Ghebe murate

    Ghebe murate

    Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de ... (mai mult)

    Citeste
  • Sarmale cu ciuperci

    Sarmale cu ciuperci

    Ceapa, ciupercile, morcovii, mararul si o varza se toc marunt. Pregatim si foile de varza in care vom impaturii ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))