Ghebe murate
Ingrediente:
4 kg ghebe 1 l otet usturoi 1 foaie de dafin 30 g piper 60 g sare
Mod de preparare:
Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de apa si 500 ml otet. Cand apa da in clocot, se adauga si ghebele, iar cand s-au oparit le scoatem si le trecem sub un jet de apa rece. Intr-un borcan de muraturi, vom pune ghebele, peste care vom pune si usturoi, dupa gust, apoi turnam otetul si condimentam cu sare, piper si foaie de dafin. Se amesteca bine totul, apoi se sigileaza. Vor constitui o garnitura delicioasa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ghebe cu usturoi
Fierbem ghebele in 200 ml apa, iar cand au inceput sa se faca, se adauga ceapa care a fost tocata marunt. Peste ghebe, ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ghebe
Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)
Citeste -
Salata de ghebe
Pentru salata, mai intai fierbem ghebele in apa cu putin otet si sare si lasam sa fiarba cam 15 minute. Cand sunt gata, ... (mai mult)
Citeste -
Gulii murate
Guliile se spala si se taie in sferturi sau felii Intr-o oala se pune apa la fiert, cam 3 l, iar cand incepe sa fiarba, ... (mai mult)
Citeste -
Gogonele murate
Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci murate
Conservarea cipercilor se face printr-o fermentare naturala. Se poate conserva prin murare orice specie de ciuperca ... (mai mult)
Citeste







