Ghebe cu usturoi
Ingrediente:
400 g ghebe 100 g bacon 1 ou 100 g smantana 500 ml apa usturoi 30 ml ulei 1 ceapa marar sare piper
Mod de preparare:
Fierbem ghebele in 200 ml apa, iar cand au inceput sa se faca, se adauga ceapa care a fost tocata marunt. Peste ghebe, cand ceapa s-a rumenit, se vor pune si bucatile de bacon si se lasa la rumenit totul. Separat praparam un sos din smantana cu ou, le batem impreuna, apoi adaugam usturoiul pisat, sare si piper, urmand sa turnam sosaul in tigaie peste ghebe si bacon. Cand sosul a fiert si a mai scazut, se opreste focul, se presara marar verde tocat si se servesc ghebele fierbinti.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ghebe murate
Ghebele se spala bine si se lasa la scurs pana a fi gatite. Apoi, folosind o oala mai mare se vor pune cam 5 litri de ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ghebe
Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)
Citeste -
Salata de ghebe
Pentru salata, mai intai fierbem ghebele in apa cu putin otet si sare si lasam sa fiarba cam 15 minute. Cand sunt gata, ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei pane cu usturoi
Se spala dovleceii si se taie in felii. Se presara cu sare si se dau prin faina si ou batut. Se pun la prajit in uleiul ... (mai mult)
Citeste -
Fasole galbena cu usturoi
Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa ... (mai mult)
Citeste -
Bruschete cu somon
Se prajesc feliile de paine in usturoi tocat sau pisat! Se curata rucola, se taie o portocala, branza si se pun pe ... (mai mult)
Citeste