Fasole galbena cu usturoi
Ingrediente:
1 kg fasole galbena 7 catei de usturoi 60 ml ulei 1 lamaie patrunjel sare
Mod de preparare:
Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa si se fierb, cu un praf de sare, timp de 20 de minute, cat sa se patrunda putin, dar sa ramana inca tari. Cand sunt gata, se scot din apa fierbinte, se scurg bine si se aseaza intr-un bol. Peste fasole se pun cateii de usturoi pisati fin, putina sare, patrunjelul verde tocat marunt si 3 lingurite de ulei. Se amesteca totul bine, iar la final se stoarce lamaia si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Chec in trei culori
Cele 6 galbenusuri se freaca impreuna cu zaharul, uleiul, esenta si se incorporeaza bine impreuna cu faina si praful de ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde cu usturoi
Pastaile de fasole se curata, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita, cu jumatate de lingurita de sare, pana ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Fasole facaluita
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Cand e gata se scurge bine de apa si se pune intr-un bol, peste ea se ... (mai mult)
Citeste -
Fasole scazuta
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)
Citeste







