Fasole galbena cu usturoi

Foto - Fasole galbena cu usturoi
Complexitate: usor Timp de preparare: 35 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg fasole galbena 7 catei de usturoi 60 ml ulei 1 lamaie patrunjel sare

Mod de preparare:

Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa si se fierb, cu un praf de sare, timp de 20 de minute, cat sa se patrunda putin, dar sa ramana inca tari. Cand sunt gata, se scot din apa fierbinte, se scurg bine si se aseaza intr-un bol. Peste fasole se pun cateii de usturoi pisati fin, putina sare, patrunjelul verde tocat marunt si 3 lingurite de ulei. Se amesteca totul bine, iar la final se stoarce lamaia si se serveste.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Chec in trei culori

    Chec in trei culori

    Cele 6 galbenusuri se freaca impreuna cu zaharul, uleiul, esenta si se incorporeaza bine impreuna cu faina si praful de ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole verde

    Salata de fasole verde

    Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole verde cu usturoi

    Fasole verde cu usturoi

    Pastaile de fasole se curata, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita, cu jumatate de lingurita de sare, pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole boabe

    Salata de fasole boabe

    Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole facaluita

    Fasole facaluita

    Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Cand e gata se scurge bine de apa si se pune intr-un bol, peste ea se ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole scazuta

    Fasole scazuta

    Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))