Fasole scazuta
Ingrediente:
2 cepe 500 g fasole 200 g carnati 2 linguri de faina 2 linguri bulion foi de dafin marar sare
Mod de preparare:
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea intr-o oala cu apa si o lasam sa fiarba. Cand a fiert, se pun bobii de fasole intr-o cratita mai mare si se adauga apa calda lasand sa fiarba in continuare. Carnatii se vor taia in rondele si se vor adauga si ei peste fasole. Separat, intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt, punem bulionul si lingura de faina si amestecam totul. Cand sosul e gata, il adaugam in cratita cu fasole, punem si sare si mai lasam sa fiarba cam 15 minute, amestecand mai des, pentru a nu se lipi. La final, se presara mararul tocat si se serveste langa un bol cu muraturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Icre de fasole
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Tort de fasole
Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Fasole galbena cu usturoi
Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa ... (mai mult)
Citeste







