Icre de fasole
Ingrediente:
400 g fasole 3 cepe 1 pastarnac 100 ml ulei sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se lasa sa fiarba impreuna. Odata fierte, boabele de fasole si pastarnacul se scurg bine de apa in care au fiert, se lasa putin la racit, apoi se pun intr-un blender si se paseaza totul. Ceapa se curata si se da pe razatoare, apoi se adauga in pasta de fasole, se presara sare, dupa gust, apoi se toarna uleiul, in etape, amestecand mereu, asemanator unei maioneze. Cand e gata, se presara putin marar sau patrunjel verde tocat, sau se serveste simpla, insotita de o salata de muraturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tartine cu icre rosii
Mai intai feliem painea in felii subtiri. Pe fiecare felie de paine vom intinde un strat subtire de unt, apoi presaram ... (mai mult)
Citeste -
Salata de icre
Icrele proaspete se sareaza putin si se tin 2-3 zile la frigider inainte de folosire. Icrele conservate se desareaza ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Fasole scazuta
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste







