Tort de fasole

Foto - Tort de fasole
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 oua 300 g fasole 30 g unt 40 g cacao 20 ml rom 150 g zahar 20 g pesmet

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile celor 4 oua, zaharul si untul batut spuma. Peste crema obtinuta adaugam cacao, pesmet, romul si albusurile, pe care le-am batut spuma, in prealabil. Compozitia rezultata, se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mic, in cuptorul incins. Dupa 30 de minute, se opreste focul si se scoate din tava, se aseaza pe un platou si se glazureaza cu o glazura de cafea sau ciocolata.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Salata de fasole boabe

    Salata de fasole boabe

    Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole scazuta

    Fasole scazuta

    Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole verde sote

    Fasole verde sote

    Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)

    Citeste
  • Icre de fasole

    Icre de fasole

    Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole verde

    Salata de fasole verde

    Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)

    Citeste
  • Fasole galbena cu usturoi

    Fasole galbena cu usturoi

    Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))