Tort de fasole
Ingrediente:
4 oua 300 g fasole 30 g unt 40 g cacao 20 ml rom 150 g zahar 20 g pesmet
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile celor 4 oua, zaharul si untul batut spuma. Peste crema obtinuta adaugam cacao, pesmet, romul si albusurile, pe care le-am batut spuma, in prealabil. Compozitia rezultata, se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mic, in cuptorul incins. Dupa 30 de minute, se opreste focul si se scoate din tava, se aseaza pe un platou si se glazureaza cu o glazura de cafea sau ciocolata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de fasole boabe
Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)
Citeste -
Fasole scazuta
Fasolea se va spala bine si se va lasa la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi, cand vom incepe sa gatim, punem fasolea ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Icre de fasole
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert, cam 90 minute. Odata cu fasolea se adauga si pastarnacul curatat si se ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Fasole galbena cu usturoi
Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa ... (mai mult)
Citeste