Fasole verde cu usturoi
Ingrediente:
500g fasole verde 500g rosii 100g ceapa 50g usturoi 60ml ulei 30g pesmet patrunjel sau marar sare
Mod de preparare:
Pastaile de fasole se curata, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita, cu jumatate de lingurita de sare, pana cand se inmoaie. Dupa fierbere, se scurge apa. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se taie felii. Verdeata se toaca marunt. Ceapa se caleste in ulei, 2-3 minute, apoi se adauga usturoiul si fasolea fiarta si se amesteca bine. Intr-un vas termorezistent se aseaza in straturi jumatate din cantitatea de fasole, rosiile, se presara pesmet, patrunjel sau marar si sare; se procedeaza in acelasi mod cu cealalta jumatate de ingrediente; deasupra se stropeste cu o lingura de ulei. Se introduce vasul la cuptor, 15-20 de mine, timp in care fierb rosiile si se formeaza sosul. Se serveste cald sau rece, ca garnitura.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Fasole galbena cu usturoi
Pastaile se curata de capete, se rup in jumatati si se spala bine, sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala cu apa ... (mai mult)
Citeste -
Supa de fasole verde
Se incinge uleiul incet, intr-o cratita. Bulionul se pune la fiert. Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul ... (mai mult)
Citeste -
Fasole cu carne de vita
Carnea se curata de pielite si se taie bucati. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Verdeata se toaca foarte fin. Pasta ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de fasole verde
Intr-o tigaie mai mare, se incinge uleiul, peste care se pun ceapa si usturoiul la calit. Rosia se toaca in cubulete si ... (mai mult)
Citeste







