Supa de fasole verde
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 litru bulion de legume 1 ceapa medie 1 catel mare de usturoi 225g fasole verde subtire 350g fasole fava, congelata 425g fasole flageolet, din cutie sare si pier negru. pentru ornat: o legatura de chives
Mod de preparare:
Se incinge uleiul incet, intr-o cratita. Bulionul se pune la fiert. Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul incins. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu ceapa. Se spala fasolea verde, se curata si se taie bucatele de 2-3cm lungime; se adauga impreuna cu fasolea lata, in cratita. Se mareste flacara si se caleste cateva minute. Se adauga supa in cratita si se fierbe 5 minute; se micsoreaza flacara si se fierbe alte 10 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga fasolea flageolet, inclusiv lichidul din cutie. Se amesteca bine. Se paseaza jumatate din supa si se pune inapoi in cratita. Se asezoneaza dupa gust. Se spala frunzele de chives, se toaca si se presara deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Supa minestrone
Legumele se spala si se curata, apoi se toaca marunt. Intr-o oala cu apa se pun cartofii si fasolea verde la fiert. ... (mai mult)
Citeste -
Supa de vita
Se umple o oala mare cu apa in care se adauga ceapa decojita, usturoiul tocat si un pic de sare. Cand incepe sa fiarba ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de dovlecei
Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete mai mari. Fasolea verde se lasa deoparte. Se pune uleiul impreuna... (mai mult)
Citeste -
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste







