Supa de galuste
Ingrediente:
3.5L supa de oase 300g gris 3 oua patrunjel verde piper boabe sare
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara astfel: albusurile se bat bine, se adauga galbenusurile, apoi se toarna cantitatea de gris, amestecand continuu pana se obtine o compozitie omogena. Se formeaza galuste cu lingurita si se introduc intr-un vas cu apa clocotita si sare. In timpul fierberii vasul se acopera cu capac si se adauga din cand in cand putina apa rece. Dupa fierbere, galustele se incorporeaza in supa de oase fierbinte, la care s-au adaugat boabele de piper si sare. Supa se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa cu galuste de post
Mai intai, legumele pentru supa se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se toarna putin ulei si se calesc legumele, ... (mai mult)
Citeste -
Supa de pui cu galuste
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. Se... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste -
Galuste de gris
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei ... (mai mult)
Citeste -
Supa din rasol de vita
Rasolul se spala bine si se pune la fiert in apa, cat sa-l acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se arunca apa, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste