Galuste de gris
Ingrediente:
100 g gris 50 g unt 1 ou 1 lingura de apa sare
Mod de preparare:
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei linguri se formeaza galustele si se dau in apa fiarta sau in supa ce urmeaza sa o gatim. Galustele se lasa la fiert cam 10 minute, apoi peste ele se toarna o cana de apa rece si se acopera oala, lasand galustele sa se umfle cat este necesar.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Supa cu galuste de post
Mai intai, legumele pentru supa se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se toarna putin ulei si se calesc legumele, ... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste -
Supa de pui cu galuste
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. Se... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si gris
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un bol amestecam grisul impreuna cu faina, praful de copt si ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de gris
Se amesteca zaharul si laptele intr-o cratita mica. Se incalzeste la foc mediu si se aduce la fierbere. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste