Supa de pui cu galuste
Ingrediente:
1.3kg carne de pui 300g morcovi 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 1 ceapa medie 300g gris 3 oua patrunjel verde piper boabe sare
Mod de preparare:
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. Se speara albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Carnea se fierbe in circa 4 litri de apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul, telina, ceapa si piperul boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate ( rasol, pilaf, salate ) iar supa se strecoara. Separat, se prepara galustele astfel: se bat galbenusurile intr-un vas, se adauga treptat grisul, sarea si albusurile batue spuma, obtinandu-se o compozitie din care se formeaza galuste, cu lingura. Galustele se fierb in apa clocotita cu sare, iar dupa ce s-au fiert se scot si se incorporeaza in supa. Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Supa cu galuste de post
Mai intai, legumele pentru supa se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se toarna putin ulei si se calesc legumele, ... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste -
Galuste de gris
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei ... (mai mult)
Citeste -
Supa din rasol de vita
Rasolul se spala bine si se pune la fiert in apa, cat sa-l acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se arunca apa, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste