Supa din rasol de vita
Ingrediente:
1 rasol de vita 1 kg 1 morcov mare 1 telina mica 1 ceapa potrivita 1 ardei gras mic 1 radacina mijlocie de patrunjel (sau de pastarnac) 100 g fidea (sau taitei din orez) patrunjel verde sare
Mod de preparare:
Rasolul se spala bine si se pune la fiert in apa, cat sa-l acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se arunca apa, se spala atat carnea, cat si oala si se pune din nou pe foc cu 4 litri de apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma care se formeaza si se lasa sa fiarba acoperita, cu capacul dat putin deoparte, 1-2 ore, pana cand carnea este moale. Se ia oala de pe foc si se raceste in alt vas cu apa rece, pentru ca sa se intareasca grasimea si sa se poata indeparta usor. Intre timp, se curata legumele, se spala si se taie cuburi mari. Se curata carnea de pe os si se taie bucati potrivite. In supa de carne, se pun legumele taiate si bucatile de carne si se fierb 15 minute. Se adauga si pastele de orez si se mai fierb 10 minute. Se potriveste gustul de sare si se presara cu patrunjel verde, tocat marunt. Cine doreste poate acri supa cu zeama de lamaie. In loc de paste, se pot prepara galuste de gris, care se fierb separat si apot se adauga in supa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de vita
Se umple o oala mare cu apa in care se adauga ceapa decojita, usturoiul tocat si un pic de sare. Cand incepe sa fiarba ... (mai mult)
Citeste -
Vita cu legume
Carnea de vita se spala bine, se portioneaza in bucati mai mici si se pune intr-un bol, unde o vom amesteca impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Varza cu ciolan
Rasolul de porc se taie in 10 bucati. Ceapa se toaca marunt. Varza se taie fasii. Rosiile se oparesc, se decojesc si se ... (mai mult)
Citeste -
Sos de mustar
Ceapa se curata si se toaca marunt. Ceapa se fierbe cu vin si otet, timp de 15 minute. Se strecoara totul peste sosul ... (mai mult)
Citeste -
Supa de fazan
Se curata fazanul, se spala, se taie bucati si se pune la fiert cu sarea, boabele de piper, zarzavatul netaiat si coaja ... (mai mult)
Citeste