Supa cu galuste de post
Ingrediente:
Galuste: 3 cepe boia dulce 40 g faina 40 g gris Supa: 1 ardei gras 1 ceapa 1 telina mica 1 morcov patrunjel verde piper sare
Mod de preparare:
Mai intai, legumele pentru supa se spala si se toaca marunt. Intr-o oala, se toarna putin ulei si se calesc legumele, iar cand s-au innabusit suficient, se toarna apa, se presara sare dupa gust si se lasa la fiert. Separat, cele trei cepe se toaca fin si se pun la calit intr-o tigaie, cu o lingura de ulei. Cand s-au rumenit, se pun intr-un bol, peste ceapa se adauga boia, putina sare, grisul si faina si se mixeaza totul cu ajutorul unui blender. Din compozitia obtinuta se formeaza galustele cu ajutorul unei linguri, punandu-le apoi in oala cu supa. Dupa ce galustele incep sa se ridice la suprafata supei, se opreste focul si se presara patrunjelul verde, tocat fin.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Supa de pui cu galuste
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. Se... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste -
Galuste de gris
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei ... (mai mult)
Citeste -
Supa din rasol de vita
Rasolul se spala bine si se pune la fiert in apa, cat sa-l acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se arunca apa, se ... (mai mult)
Citeste -
Salata de boeuf cu maioneza de post
Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)
Citeste