Semipreparate
Pasta de jumari
Publicata miercuri, 28 ianuarie 2015, 12:57Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se adauga piper, sare si boia, dar si o lingura de mustar, se amesteca bine, apoi se ... (mai mult)
CitestePasta de naut
Publicata luni, 24 februarie 2014, 15:00Semintele de susan, le coacem in cuptor timp de 15 minute, dar avand grija sa nu devina prea inchise la culoare, ci doar sa capete un aspect auriu. Cand s-au racit, le punem intr-un blender impreuna ... (mai mult)
CitesteSunca fiarta in zeama de varza
Publicata marti, 11 februarie 2014, 11:23Pregatim o oala mai mare, in care turnam zeama de varza si o punem pe foc. Adaugam piperul, dafinul si ardeii iuti tocati marunt, apoi punem bucatile de sunca si lasam la fiert cam 20 de minute. Dupa ... (mai mult)
CitesteSlanina fiarta cu usturoi si boia
Publicata marti, 11 februarie 2014, 11:18Slanina, inainte sa o fierbem, o vom pregati cu aproximativ 3 zile inainte, cand o presaram cu sare si usturoi pisat, apoi o lasam sa stea la aer, pana in ziua in care o vom fierbe. Astfel, intr-o ... (mai mult)
CitesteGaram masala
Publicata vineri, 20 decembrie 2013, 11:36Toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tin apoi in cuptorul incins timp de 20 de minute, pana cand semintele se rumenesc si se deshidrateaza complet. Se ... (mai mult)
CitesteGaluste pufoase
Publicata duminica, 10 noiembrie 2013, 10:50Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final punem si praful de copt. Galustele astfel pregatite, se portioneaza cu ajutorul ... (mai mult)
CitesteGaluste de gris
Publicata duminica, 10 noiembrie 2013, 10:41Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei linguri se formeaza galustele si se dau in apa fiarta sau in supa ce urmeaza sa o ... (mai mult)
CitesteUnt de casa
Publicata joi, 24 octombrie 2013, 08:44Smantana se pune untr-un bol inalt si se bate cu mexerul. Dupa 10 minute, grasimea din smantana va incepe sa se separe pe zerul continut. Zerul care a rezultat in urma mixarii, se scurge bine, apoi ... (mai mult)
CitesteCrochete de cascaval
Publicata vineri, 29 martie 2013, 10:11Ouale se spala, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Margarina se topeste intr-o tava si se adauga faina ... (mai mult)
CitesteTaitei de casa
Publicata luni, 3 decembrie 2012, 13:19Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta tare. Se portioneaza in bucati egale, circa 4-6 ... (mai mult)
CitestePateu de casa din ficat de porc
Publicata vineri, 30 noiembrie 2012, 13:23Ceapa se taie rondele, iar ficatul se taie in bucati mici. Nucsoara se rade. Ceapa si ficatul se inabusa in unt, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi se ... (mai mult)
Citeste