Semipreparate

Pasta de jumari

Pasta de jumari

Publicata miercuri, 28 ianuarie 2015, 12:57
Timp de gatire: 10 minute Complexitate: Usor

Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se adauga piper, sare si boia, dar si o lingura de mustar, se amesteca bine, apoi se ... (mai mult)

Citeste
Pasta de naut

Pasta de naut

Publicata luni, 24 februarie 2014, 15:00
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Semintele de susan, le coacem in cuptor timp de 15 minute, dar avand grija sa nu devina prea inchise la culoare, ci doar sa capete un aspect auriu. Cand s-au racit, le punem intr-un blender impreuna ... (mai mult)

Citeste
Sunca fiarta in zeama de varza

Sunca fiarta in zeama de varza

Publicata marti, 11 februarie 2014, 11:23
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Pregatim o oala mai mare, in care turnam zeama de varza si o punem pe foc. Adaugam piperul, dafinul si ardeii iuti tocati marunt, apoi punem bucatile de sunca si lasam la fiert cam 20 de minute. Dupa ... (mai mult)

Citeste
Slanina fiarta cu usturoi si boia

Slanina fiarta cu usturoi si boia

Publicata marti, 11 februarie 2014, 11:18
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Slanina, inainte sa o fierbem, o vom pregati cu aproximativ 3 zile inainte, cand o presaram cu sare si usturoi pisat, apoi o lasam sa stea la aer, pana in ziua in care o vom fierbe. Astfel, intr-o ... (mai mult)

Citeste
Garam masala

Garam masala

Publicata vineri, 20 decembrie 2013, 11:36
Timp de gatire: 25 minute Complexitate: Usor

Toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tin apoi in cuptorul incins timp de 20 de minute, pana cand semintele se rumenesc si se deshidrateaza complet. Se ... (mai mult)

Citeste
Galuste pufoase

Galuste pufoase

Publicata duminica, 10 noiembrie 2013, 10:50
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final punem si praful de copt. Galustele astfel pregatite, se portioneaza cu ajutorul ... (mai mult)

Citeste
Galuste de gris

Galuste de gris

Publicata duminica, 10 noiembrie 2013, 10:41
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei linguri se formeaza galustele si se dau in apa fiarta sau in supa ce urmeaza sa o ... (mai mult)

Citeste
Unt de casa

Unt de casa

Publicata joi, 24 octombrie 2013, 08:44
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Smantana se pune untr-un bol inalt si se bate cu mexerul. Dupa 10 minute, grasimea din smantana va incepe sa se separe pe zerul continut. Zerul care a rezultat in urma mixarii, se scurge bine, apoi ... (mai mult)

Citeste
Crochete de cascaval

Crochete de cascaval

Publicata vineri, 29 martie 2013, 10:11
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Ouale se spala, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Margarina se topeste intr-o tava si se adauga faina ... (mai mult)

Citeste
Taitei de casa

Taitei de casa

Publicata luni, 3 decembrie 2012, 13:19
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta tare. Se portioneaza in bucati egale, circa 4-6 ... (mai mult)

Citeste
Pateu de casa din ficat de porc

Pateu de casa din ficat de porc

Publicata vineri, 30 noiembrie 2012, 13:23
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Mediu

Ceapa se taie rondele, iar ficatul se taie in bucati mici. Nucsoara se rade. Ceapa si ficatul se inabusa in unt, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi se ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))