Unt de casa
Ingrediente:
400 ml smantana sare
Mod de preparare:
Smantana se pune untr-un bol inalt si se bate cu mexerul. Dupa 10 minute, grasimea din smantana va incepe sa se separe pe zerul continut. Zerul care a rezultat in urma mixarii, se scurge bine, apoi peste grasimea ramasa in bol, se vor adauga cam 40 de ml apa fierbinte si putina sare, cat sa-i accentueze gustul. Se mixeaza in continuare, pana ce totul se incorporeaza si se omogenizeaza, rezultand untul de casa. Cand e gata, se pune untul intr-o caserola si se da la rece, putand fi folosit la gatit sau servit ca atare, la micul dejun, langa un ceai.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Taitei de casa
Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se... (mai mult)
Citeste -
Ketchup de casa
Rosiile vor fi spalate si curatate de piele. Intr-o oala se va pune apa la fiert, iar cand apa da in clocote, se vor ... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu nuca de cocos
Intr-o cratita, se pune laptele impreuna cu untul, zaharul si cacao. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Painici de casa
Pentru painicile de casa, pregatim mai intai un vas incapator, in care vom pune faina cernuta, drojdia dizolvata in ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Inghetata de casa
Se bate bine frisca. Apoi, se adauga zaharul, in functie de gust. Se toarna iaurtul natural si se amesteca bine cu ... (mai mult)
Citeste