Painici de casa
Ingrediente:
650 g faina 2 oua 1 cub drojdie 350 ml lapte 20 g zahar 60 g unt miere sare
Mod de preparare:
Pentru painicile de casa, pregatim mai intai un vas incapator, in care vom pune faina cernuta, drojdia dizolvata in putin lapte, zaharul, sarea, iar la final ouale batute si untul topit. Toate acestea le vom amesteca, apoi, cand ingredientele s-au incorporat, incepem sa framantam usor, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Odata framantat, aluatul il vom acoperi si il vom lasa la dospit pentru 2 ore. Cand a crescut, din acesta, vom lua cantitati mai mici, astfel incat sa formam cu ajutorul mainilor, mici bile, de marimea unei chifle si le asezam pe rand, intr-o tava tapatata cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format painicile, le vom lasa sa creasca inca o jumatate de ora, in tava, apoi le ungem cu miere si le dam la rumenit, in cuptorul incins. Le vom lasa la copt, in jur de 40 de minute, iar cand au devenit aurii, le scoatem si le putem servi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Taitei de casa
Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se... (mai mult)
Citeste -
Unt de casa
Smantana se pune untr-un bol inalt si se bate cu mexerul. Dupa 10 minute, grasimea din smantana va incepe sa se separe ... (mai mult)
Citeste -
Ketchup de casa
Rosiile vor fi spalate si curatate de piele. Intr-o oala se va pune apa la fiert, iar cand apa da in clocote, se vor ... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu nuca de cocos
Intr-o cratita, se pune laptele impreuna cu untul, zaharul si cacao. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Inghetata de casa
Se bate bine frisca. Apoi, se adauga zaharul, in functie de gust. Se toarna iaurtul natural si se amesteca bine cu ... (mai mult)
Citeste







