Aluaturi
Lipie libaneza
Publicata luni, 27 aprilie 2015, 13:09Se pune intr-o cana, 100 ml de apa calda, in care se dizolva o lingurita de zahar si drojdia, se amesteca si se lasa deoparte. Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga sare, iar la fina... (mai mult)
CitesteBaghete frantuzesti
Publicata luni, 27 aprilie 2015, 13:07Se pun intr-un bol mai mare faina, o lingura de sare si drojdia uscata. Albusul de ou se bate spuma si se adauga peste faina, iar la final se toarna apa calda, pantru a lega totul. Se amesteca bine, ... (mai mult)
CitesteLangosi de post
Publicata marti, 10 martie 2015, 09:46Faina se cerne intr-un vas mai incapator, peste ea se aduga drojdia, o lingura de sare, zaharul, iar la final se toarna apa calda si se framanta cu mainile, un aluat mai moale, ce poate fi modelat ... (mai mult)
CitestePaine de casa pufoasa
Publicata miercuri, 11 februarie 2015, 09:58Se pun faina si celelalte ingrediente intr-un vas mai mare, se toarna laptele caldut si untul topit si se framanta aluatul pentru paine. Odata framantat, aluatul va sta la dospit timp de 40 de minute,... (mai mult)
CitesteBanana bread
Publicata marti, 10 februarie 2015, 08:39Ciocolata se sfarama in bucati mici, iar bananele se taie in cubulete. Intr-un vas se pun toate ingredientele, se amesteca totul, pana la omogenizare, apoi se toarna compozitia obtinuta, intr-o tava ... (mai mult)
CitesteCovrigei cu susan
Publicata marti, 10 februarie 2015, 08:31Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga zaharul, o lingura de sare, drojdia uscata, laptele caldut, untul topit si oul batut spuma. Toate aceste ingrediente se framanta cu mainile, ... (mai mult)
CitesteColtunasi cu cartofi
Publicata joi, 5 februarie 2015, 10:22Pentru inceput se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja, in apa cu putina sare. Cand au fiert suficient, se scot din apa, se decojesc si se paseaza ca pentru piure. Ceapa se toaca fin si se pune... (mai mult)
CitesteSaleuri cu untura
Publicata miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:39Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste untura se pun ouale, branza rasa si laptele in care s-a dizolvat dorjdia. Toate ... (mai mult)
CitesteSaleuri fragede
Publicata miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:36Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ce rezulta o compozitie cremoasa. Drojdia se dizolva in lapte, apoi se toarna ... (mai mult)
CitesteSaratele cu telemea
Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:41Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se framanta un aluat usor sfaramicios din care se va intinde cu ajutorul ... (mai mult)
CitesteSaratele cu untura
Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:39Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana si se framanta aluatul pentru saratele. Odata omogenizat totul, aluatul se lasa... (mai mult)
CitesteSaratele pufoase
Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:31Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se amesteca bine, apoi se framanta pana cand se formeaza aluatul pentru saratele, ... (mai mult)
CitesteSaratele de casa
Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:27Intr-un bol se pun untul topit si racit, ouale, smantana, drojdia si branza data pe razatoare. Se amesteca pana ce se obtine o compozitie cremoasa, peste ea se adauga faina,in etape si se framanta ... (mai mult)
CitesteFoietaj cu dovleac
Publicata luni, 15 decembrie 2014, 12:09Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu putin unt, apoi se intinde un strat de foi, peste acestea se intinde amestecul ... (mai mult)
CitestePalanet cu varza
Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:41Pentru inceput. se framanta un aluat din faina amestecata impreuna cu un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calda. Odata framantat, aluatul se acopera cu un servet si se lasa la dospit, timp de ... (mai mult)
Citeste




















