Aluaturi

Lipie libaneza

Lipie libaneza

Publicata luni, 27 aprilie 2015, 13:09
Timp de gatire: 200 minute Complexitate: Usor

Se pune intr-o cana, 100 ml de apa calda, in care se dizolva o lingurita de zahar si drojdia, se amesteca si se lasa deoparte. Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga sare, iar la fina... (mai mult)

Citeste
Baghete frantuzesti

Baghete frantuzesti

Publicata luni, 27 aprilie 2015, 13:07
Timp de gatire: 180 minute Complexitate: Usor

Se pun intr-un bol mai mare faina, o lingura de sare si drojdia uscata. Albusul de ou se bate spuma si se adauga peste faina, iar la final se toarna apa calda, pantru a lega totul. Se amesteca bine, ... (mai mult)

Citeste
Langosi de post

Langosi de post

Publicata marti, 10 martie 2015, 09:46
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Faina se cerne intr-un vas mai incapator, peste ea se aduga drojdia, o lingura de sare, zaharul, iar la final se toarna apa calda si se framanta cu mainile, un aluat mai moale, ce poate fi modelat ... (mai mult)

Citeste
Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Publicata miercuri, 11 februarie 2015, 09:58
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Se pun faina si celelalte ingrediente intr-un vas mai mare, se toarna laptele caldut si untul topit si se framanta aluatul pentru paine. Odata framantat, aluatul va sta la dospit timp de 40 de minute,... (mai mult)

Citeste
Banana bread

Banana bread

Publicata marti, 10 februarie 2015, 08:39
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Ciocolata se sfarama in bucati mici, iar bananele se taie in cubulete. Intr-un vas se pun toate ingredientele, se amesteca totul, pana la omogenizare, apoi se toarna compozitia obtinuta, intr-o tava ... (mai mult)

Citeste
Covrigei cu susan

Covrigei cu susan

Publicata marti, 10 februarie 2015, 08:31
Timp de gatire: 80 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga zaharul, o lingura de sare, drojdia uscata, laptele caldut, untul topit si oul batut spuma. Toate aceste ingrediente se framanta cu mainile, ... (mai mult)

Citeste
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Publicata joi, 5 februarie 2015, 10:22
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja, in apa cu putina sare. Cand au fiert suficient, se scot din apa, se decojesc si se paseaza ca pentru piure. Ceapa se toaca fin si se pune... (mai mult)

Citeste
Saleuri cu untura

Saleuri cu untura

Publicata miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:39
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste untura se pun ouale, branza rasa si laptele in care s-a dizolvat dorjdia. Toate ... (mai mult)

Citeste
Saleuri fragede

Saleuri fragede

Publicata miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:36
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ce rezulta o compozitie cremoasa. Drojdia se dizolva in lapte, apoi se toarna ... (mai mult)

Citeste
Saratele cu telemea

Saratele cu telemea

Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:41
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se framanta un aluat usor sfaramicios din care se va intinde cu ajutorul ... (mai mult)

Citeste
Saratele cu untura

Saratele cu untura

Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:39
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana si se framanta aluatul pentru saratele. Odata omogenizat totul, aluatul se lasa... (mai mult)

Citeste
Saratele pufoase

Saratele pufoase

Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:31
Timp de gatire: 85 minute Complexitate: Usor

Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se amesteca bine, apoi se framanta pana cand se formeaza aluatul pentru saratele, ... (mai mult)

Citeste
Saratele de casa

Saratele de casa

Publicata sambata, 20 decembrie 2014, 18:27
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol se pun untul topit si racit, ouale, smantana, drojdia si branza data pe razatoare. Se amesteca pana ce se obtine o compozitie cremoasa, peste ea se adauga faina,in etape si se framanta ... (mai mult)

Citeste
Foietaj cu dovleac

Foietaj cu dovleac

Publicata luni, 15 decembrie 2014, 12:09
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu putin unt, apoi se intinde un strat de foi, peste acestea se intinde amestecul ... (mai mult)

Citeste
Palanet cu varza

Palanet cu varza

Publicata joi, 6 noiembrie 2014, 12:41
Timp de gatire: 110 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput. se framanta un aluat din faina amestecata impreuna cu un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calda. Odata framantat, aluatul se acopera cu un servet si se lasa la dospit, timp de ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))