Covrigei cu susan
Ingrediente:
300 g faina 50 g unt 20 g zahar tos 15 g drojdie 1 ou lapte susan sare
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga zaharul, o lingura de sare, drojdia uscata, laptele caldut, untul topit si oul batut spuma. Toate aceste ingrediente se framanta cu mainile, pana ce se obtine un aluat mai moale, ca de paine. Odata plamadit, aluatul se acopera cu un servet si se lasa la crescut, cel putin o jumatate de ora. Apoi, pe masa de lucru se presara faina si se ia din aluat pentru a modela covrigeii. Astfel, se fomeaza cu mainile, rulouri subtiri, ce vor fi modelate in forma de covrigi, apoi se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se unge fiecare covrig cu galbenus de ou, se presara susanul si se dau la cuptor. Covrigeii se vor rumeni timp de 20 de minute, la foc mediu.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Covrigei cu cascaval
Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat ... (mai mult)
Citeste -
Pui cu susan
Se spala si se feliaza pieptul de pui. Apoi, se toaca ceapa si se pune la calit cu putin ulei in tigaie. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de naut
Semintele de susan, le coacem in cuptor timp de 15 minute, dar avand grija sa nu devina prea inchise la culoare, ci doar... (mai mult)
Citeste -
Snitel cu susan
Pieptul de pui se spala si se lasa la scurs. Apoi se felieaza si se dau prin amestecul de faina, sare si piper, si la ... (mai mult)
Citeste -
Covrigei cu branza
Intr-un bol, se pune faina impreuna cu praful de copt, 1 lingurita de zahar si una de sare. Apoi, se taie margarina ... (mai mult)
Citeste -
Sos de usturoi cu smantana
Se macina usturoiul impreuna cu coriandru, sare si piper. Apoi, se amesteca semintele de susan cu smantana. Se adauaga ... (mai mult)
Citeste