Saleuri cu untura

Foto - Saleuri cu untura
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

800 g faina 550 g branza 500 g untura 300 ml lapte 30 g drojdie 2 oua mac susan

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste untura se pun ouale, branza rasa si laptele in care s-a dizolvat dorjdia. Toate acestea se amesteca bine, apoi se presara din faina, in etape framantand cu mana, pana ce aluatul devine consistent. Odata pregatit, aluatul pentru saleuri se lasa la crescut timp de aproape o ora, urmand ca apoi se se intinda intr-o foaie mai groasa. Din foaia de aluat se vor forma saleurile, taind cu un cutit, fasii de dimensiuni egale. Acestea se vor aseza intr-o tava de cuptur, tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbens de ou si se presara mac si susan. Saleurile se vor rumeni la foc mic, timp de 15-20 de minute, iar cand devin crocante, se scot din cuptor si se aseaza pe un platou.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Saleuri fragede

    Saleuri fragede

    Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Saleuri cu cascaval

    Saleuri cu cascaval

    Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la ... (mai mult)

    Citeste
  • Cornulete cu untura

    Cornulete cu untura

    Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de mistret cu sos vanatoresc

    Friptura de mistret cu sos vanatoresc

    Dupa ce s-a marinat, carnea de mistret se scoate, se sterge si se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Saratele cu untura

    Saratele cu untura

    Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftelute din carne de caprioara

    Chiftelute din carne de caprioara

    Daca a stat in bait, carnea se spala, se sterge, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))