Saleuri fragede
Ingrediente:
1 kg faina 200 g untura 150 ml lapte 200 g cascaval 50 ml smantana 200 g unt 4 galbenusuri 10 g drojdie 10 g zahar 35 g sare chimen mac susan
Mod de preparare:
Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ce rezulta o compozitie cremoasa. Drojdia se dizolva in lapte, apoi se toarna peste compozitie, iar la final se presara faina, in etape framantand pana la incorporarea perfecta a fainii. Aluatul pentru saleuri se lasa la dospit in jur de o ora, acoperit cu un servet, intr-un loc caldut. Cand a crescut suficient, din aluatul pregatit se intinde pe masa de lucru ce a fost tapetata cu faina, o foaie de grosimea unui deget, din care se vor taia fasii de grosimi egale. Acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung deasupra cu ou batut si se presara chimenul. Tava se da la cuptor, unde se vor rumeni saleurile timp de 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saleuri cu cascaval
Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri cu untura
Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri cu branza
Cernem faina intr-un bol, apoi untul il taiem in cubulete si il punem peste faina. Framantam untul cu faina, pana sa ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete fragede
Intr-un castron, se pune margarina impreuna cu 7 linguri de apa, praf de copt, zeama de la o lamaie, o lingurita de sare... (mai mult)
Citeste -
Mazare cu pui
Intr-o cratita, se pun un strop de ulei de masline, se adauga ceapa, ardeiul si rosia tocate marunt. Dupa 2 minute, se ... (mai mult)
Citeste







