Saleuri cu cascaval
Ingrediente:
500 g faina 250 g unt 100 g cascaval 250 ml lapte 1 ou 1 pliculet drojdie 25 g zahar otet sare
Mod de preparare:
Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la rece cel putin 3 ore. Dupa ce a stat la rece si apoi si-a capatat temperatura camerei, intindem aluatul in foaie de grosimea unui centimetru. Din foaie vom taia saleurile, impartind aluatul in fasii egale. Punem saleurile in tava, le ungem cu albus de ou, peste el presaram cascaval ras si chimen. Vom lasa tava in cuptorul incins cam pentru 20 de minute, cat sa capete culoarea aramie. Se servesc calzi si pufoase sau reci si crocante.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saleuri fragede
Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri cu untura
Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Piept de pui cu cascaval
Dupa ce se spala pieptul de pui, se feliaza si se aseaza intr-o tava. Apoi, se curata si se piseaza usturoiul si se ... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu cascaval
Intr-un bol, se bat bine ouale si se adauga cascaval ras, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi, intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Covrigei cu cascaval
Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat ... (mai mult)
Citeste -
Cascaval pane
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime. Feliile se dau prin lapte, apoi prin faina, ou (batut bine cu furculita) si... (mai mult)
Citeste







