Saleuri cu branza
Ingrediente:
1 ou 300 g faina 300 g branza 300 g unt chimen
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol, apoi untul il taiem in cubulete si il punem peste faina. Framantam untul cu faina, pana sa incorporeaza. Urmeaza sa adaugam branza dulce sau sarata, dupa gust, pe care o dam pe razatoare sau o faramam cu o furculita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa acoperit sa stea la rece cam pentru o ora. Cand il scoatem de la rece, aluatul il intindem intr-o foaie de grosimea unul deget si il impartim in fasii egale. Fasiile se vor unge cu galbenus de ou batut, se presara chimenul si se aseaza in tava de copt. Lasam saleurile la cuptor cam 25 de minute, iar cand se rumenesc le scoatem si le putem servi calde sau reci, dupa preferinta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saleuri cu untura
Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri cu cascaval
Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri fragede
Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu branza
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei, timp de 10 minute, se trec prin jet de apa rece si se scurg ... (mai mult)
Citeste -
Crema de branza
Se toaca ceapa marunt, apoi branza se pune intr-un bol peste care punem un praf de sare si mixam. Peste branza crema, ... (mai mult)
Citeste -
Vinete umplute cu branza
Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)
Citeste