Saleuri cu branza

Foto - Saleuri cu branza
Complexitate: usor Timp de preparare: 35 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 ou 300 g faina 300 g branza 300 g unt chimen

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol, apoi untul il taiem in cubulete si il punem peste faina. Framantam untul cu faina, pana sa incorporeaza. Urmeaza sa adaugam branza dulce sau sarata, dupa gust, pe care o dam pe razatoare sau o faramam cu o furculita. Aluatul se framanta bine, apoi se lasa acoperit sa stea la rece cam pentru o ora. Cand il scoatem de la rece, aluatul il intindem intr-o foaie de grosimea unul deget si il impartim in fasii egale. Fasiile se vor unge cu galbenus de ou batut, se presara chimenul si se aseaza in tava de copt. Lasam saleurile la cuptor cam 25 de minute, iar cand se rumenesc le scoatem si le putem servi calde sau reci, dupa preferinta.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Saleuri cu untura

    Saleuri cu untura

    Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Saleuri cu cascaval

    Saleuri cu cascaval

    Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la ... (mai mult)

    Citeste
  • Saleuri fragede

    Saleuri fragede

    Intr-un vs mai incapator se pun untul, smantana, cascavalul ras, galbenusurile, untura si sarea. Se amesteca bine, pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Spaghete cu branza

    Spaghete cu branza

    Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei, timp de 10 minute, se trec prin jet de apa rece si se scurg ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de branza

    Crema de branza

    Se toaca ceapa marunt, apoi branza se pune intr-un bol peste care punem un praf de sare si mixam. Peste branza crema, ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute cu branza

    Vinete umplute cu branza

    Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))