Saratele cu untura
Ingrediente:
800 g faina 100 ml lapte 300 g untura cascaval ras 100 g unt 3 galbenusuri 50 ml smantana drojdie susan mac sare
Mod de preparare:
Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana si se framanta aluatul pentru saratele. Odata omogenizat totul, aluatul se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, apoi, din ele se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza saratelele, in forma dorita. Acestea se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se presara desupra cascavalul ras, mac si susan, apoi se da tava la cuptor. Dupa jumatate de ora, se scot saratelele si se lasa la racit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele fragede
Intr-un bol vom amesteca untul, untura, si doua galbenusuri batute spuma. Peste ele vom adauga si doua linguri de ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu cascaval
Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)
Citeste -
Friptura de mistret cu sos vanatoresc
Dupa ce s-a marinat, carnea de mistret se scoate, se sterge si se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza ... (mai mult)
Citeste -
Saleuri cu untura
Intr-un bol se pune untura impreuna cu o lingurita de sare si se mixeaza pana ce incepe sa devina o pasta fina. Peste ... (mai mult)
Citeste -
Saratele pufoase
Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se ... (mai mult)
Citeste







