Saratele fragede
Ingrediente:
400 g faina 300 g unt 350 g untura 3 oua 150 ml lapte 20 ml smantana 30 g drojdie chimen sare
Mod de preparare:
Intr-un bol vom amesteca untul, untura, si doua galbenusuri batute spuma. Peste ele vom adauga si doua linguri de smantana, laptele, drojdia dizolvata si sare. Toate acestea se amesteca bine, la final adaugand faina, pana cand se formeaza un aluat mai tare. Alautul proaspat pregatit, se va pune pe masa de lucru, peste care am presarat putina faina, si se va intinde intr-o foaie subtire. Din aceasta, se vor decupa saratelele, cu ajutorul unui cutit formand fasii, sau daca dorim, putem decupa cu ajutorul formelor de fursecuri, spre deliciul copiilor. Saratelele se aseza in tava de copt, se acopera cu un strat de ou si se presara sarea si chimenul. Tava o dam la cuptor cam 20 de minute. Cand au devenit aurii, inseamna ca sunt gata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele cu cascaval
Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu untura
Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)
Citeste -
Saratele pufoase
Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu telemea
Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu branza
Intr-un castron, se pune untul impreuna cu branza rasa, ouale si un pahar de faina. Se framanta bine si se mai adauga ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste







