Saratele cu telemea
Ingrediente:
400 g telemea 600 g faina 350 g unt 1 ou chimen susan
Mod de preparare:
Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se framanta un aluat usor sfaramicios din care se va intinde cu ajutorul sucitorului, o foaie mai groasa si se vor decupa din ea saratelele. Acestea se vor aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara susanul si chimenul, apoi se dau la rumenit, in cuptorul incins, timp de 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele cu cascaval
Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)
Citeste -
Macaroane cu branza la cuptor
Branza telemea se rade. Macaroanele se fierb in 3 litri de apa clocotita cu sare si putin ulei. Dupa ce se fierb, se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu untura
Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)
Citeste -
Saratele pufoase
Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Saratele de casa
Intr-un bol se pun untul topit si racit, ouale, smantana, drojdia si branza data pe razatoare. Se amesteca pana ce se ... (mai mult)
Citeste -
Spanac cu maioneza
Frunzele de spanac se aleg, se rup coditele si apoi se spala in mai multe apa. Branza telemea se rade. Spanacul curatat ... (mai mult)
Citeste







